JP Morgan και Goldman Sachs βλέπουν μεγαλύτερες πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ

H JP Morgan αναμένει ότι η Fed θα εγκαταλείψει τη σταδιακή προσέγγιση όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και θα μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης ώς το τέλος του έτους.

JP Morgan και Goldman Sachs βλέπουν μεγαλύτερες πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ

H JP Morgan αύξησε τις πιθανότητες να εισέλθει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση στο 35% από 25% προηγουμένως, επικαλούμενη τις πιέσεις στην αγορά εργασίας. 

Oι φόβοι ότι οι ΗΠΑ οδεύουν σε ύφεση μετά τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο της ανεργίας στο 4,3% τον Ιούλιο και η ρευστοποίηση θέσεων στο carry trade του γεν πυροδότησαν βαρύ sell-off στις διεθνείς μετοχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

Οι αγορές προεξοφλούν αυτή τη στιγμή πιθανότητα 100% για μείωση επιτοκίων 50 μονάδων βάσης από τη Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. 

«Ο πληθωρισμός στους μισθούς επιβραδύνεται με τρόπο που δεν παρατηρείται σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες» ανέφεραν αναλυτές της JP Morgan σε σημείωμα την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η JP Morgan αναμένει ότι η Fed θα εγκαταλείψει τη σταδιακή προσέγγιση όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και θα μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης ώς το τέλος του έτους. 

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs αύξησε την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες κατά 10 μονάδες βάσης στο 25% από 15% προηγουμένως, σύμφωνα με σημείωμα προς τους πελάτες που δημοσίευσε την Κυριακή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v