JP Morgan: Καπνός έγινε το 75% του παγκόσμιου carry trade

Οι συναλλαγές που θεωρήθηκαν υπεύθυνες για το μεγάλο sell off έχουν πλέον ως επί το πλείστον κλείσει, υποστηρίζουν αναλυτές. Μικρό παράθυρο ανάκαμψης.

JP Morgan: Καπνός έγινε το 75% του παγκόσμιου carry trade

Τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου carry trade έχουν πλέον σβήσει, με το πρόσφατο selloff να διαγράφει τα κέρδη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την JPMorgan.

Οι αποδόσεις στα καλάθια carry trade που παρακολουθεί η τράπεζα έχουν πέσει περίπου 10% από τον Μάιο, έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής Antonin Delair, Meera Chandan και Kunj Padh σε σημείωμα προς τους πελάτες. Οι κινήσεις εξαφάνισαν τις αποδόσεις την αρχή του έτους μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία και μείωσαν σημαντικά τα κέρδη που συσσωρεύτηκαν από τα τέλη του 2022.

«Το σποτ συστατικό του παγκόσμιου καλαθιού μεταφοράς υποδηλώνει ότι το 75% των συναλλαγών έχει σταματήσει», έγραψε η ομάδα της JPMorgan.

Η στρατηγική - η οποία περιλαμβάνει δανεισμό με χαμηλά επιτόκια για τη χρηματοδότηση αγορών σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης αλλού - είναι στο επίκεντρο εδώ και μήνες. Οι συναλλαγές αυτές μειώθηκαν κατακόρυφα την περασμένη εβδομάδα καθώς η αστάθεια της παγκόσμιας αγοράς εκτινάχθηκε εν μέσω φόβων για ραγδαίες μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve και μετά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Το πρόσφατο selloff ήταν διπλάσιο από το συνηθισμένο ρυθμό σε μια αποχώρηση από το carry trade, με τους αναλυτές να υπονοούν ότι ενδέχεται να υπάρχει μικρή ευκαιρία για ανάκαμψη τον Αύγουστο, καθώς «το ημερολόγιο της κεντρικής τράπεζας είναι άδειο για αυτήν την περίοδο και η αστάθεια έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v