Ντάιμον: Υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών

O CEO της JP Morgan τόνισε ότι παρά την αναταραχή στις αγορές το outlook του για τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ παρέμενει στο 35% με 40%. Επιμένει για το ρίσκο του πληθωρισμού.

Ντάιμον: Υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών

Η βουτιά στη Wall Street και η διστακτική ανάκαμψη που καταγράφηκε σήμερα και χθες  ήταν μια «υπεραντίδραση» των επενδυτών, δήλωσε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον

«Η Αμερική ζει και βασιλεύει» υπογράμμισε.  

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι παρά την αναταραχή στις αγορές και κάποια αρνητικά οικονομικά στοιχεία, το outlook του για μια ύφεση της αμερικανικής οικονομίας παραμένει το ίδιο με έξι μήνες πριν, στο 35% με 40%. 

Οι αγορές έχουν διακυμάνσεις, πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Nτάιμον δήλωσε ότι διατηρεί αμφιβολίες για το αν ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο του 2% της Fed, επικαλούμενος ρίσκα όπως οι υψηλές κρατικές δαπάνες και η «επαναστρατιωτικοποίηση του κόσμου».

Υπάρχει ακόμα πολλή οικονομική αβεβαιότητα που συνδέεται με παράγοντες όπως η  γεωπολιτική και η ποσοτική σύσφιξη, τόνισε.

Η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια σύντομα αλλά «δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία όσο πιστεύει ο κόσμος», υπογράμμισε. 

Ο Ντάιμον προειδοποιεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές. Τον Απρίλιο έγραψε στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους ότι η JP Morgan είναι έτοιμη για επιτόκια μεταξύ 2% με 8% ή «ακόμα και παραπάνω». 

Τον περασμένο μήνα σημείωσε ότι «έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές πληθωριστικές δυνάμεις μπροστά μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v