Ιταλία: Διπλασιάζεται ο πάγιος φόρος στους πλούσιους ξένους

Ο ετήσιος φόρος των €100.000, ο οποίος απαλλάσσει όσους μετακομίζουν στη χώρα από τη φορολόγηση εισοδήματος από το εξωτερικό για 15 χρόνια, θα ανέλθει στα 200.000 ευρώ.

Ιταλία: Διπλασιάζεται ο πάγιος φόρος στους πλούσιους ξένους

Η Ιταλία θα διπλασιάσει τον πάγιο φόρο στο ξένο εισόδημα των εύπορων νέων κατοίκων που συρρέουν στη χώρα για να επωφεληθούν από την προνομιακή φορολογική μεταχείριση. 

Ο ετήσιος φόρος των 100.000 ευρώ, ο οποίος απαλλάσσει όσους μετακομίζουν στη χώρα από τη φορολόγηση εισοδήματος από το εξωτερικό για 15 χρόνια, θα ανέλθει στα 200.000 ευρώ, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Τζιανκάρλο Τζορτζέτι.

«Το μέτρο που έχει προκαλέσει πολύ θόρυβο είναι ο διπλασιασμός του οριζόντιου φόρου για τους δισεκατομμυριούχους που αποφασίζουν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ιταλία», είπε ο Τζορτζέτι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναζητά τρόπους να αυξήσει τα κρατικά έσοδα για να κλείσει την «τρύπα» στον προϋπολογισμό. Η οριζόντια εισφορά που εισήχθη το 2017 και χρησιμοποιείται τώρα από περίπου 4.000 άτομα είχε θεωρηθεί ως μία επιλογή για να μπουν περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία. 

Η εφημερίδα Il Messaggero μετέδωσε το ενδεχόμενο αύξησης του φόρου νωρίτερα την Τετάρτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v