Βρετανοί βουλευτές θέλουν να «ανακρίνουν» τον Μασκ στη Βουλή για τις ταραχές

Ο Μασκ έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από Βρετανούς πολιτικούς τις τελευταίες ημέρες και έχει ανταλλάξει φραστικά πυρά με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ μετά το σχόλιο ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος».

Βρετανοί βουλευτές θέλουν να «ανακρίνουν» τον Μασκ στη Βουλή για τις ταραχές

O Έλον Μασκ μπορεί να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους Βρετανούς βουλευτές για τον ρόλο του X στις ταραχές που έχουν συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες ημέρες καθώς και για τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος περί «αναπόφευκτου εμφυλίου».

Oι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, Τσι Ονούρα και Ντον Μπάτλερ, οι οποίοι είναι οι κύριοι υποψήφιοι για την προεδρία της επιτροπής Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας του κοινοβουλίου, δήλωσαν στο Politico ότι θα πιέσουν τον ιδιοκτήτη του X να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον ρόλο των κοινωνικών δικτύων στο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ο Μασκ έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από Βρετανούς πολιτικούς τις τελευταίες ημέρες και έχει ανταλλάξει φραστικά πυρά με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Ο Μασκ έγραψε την Κυριακή ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος» στο Ηνωμένο Βασίλειο και ισχυρίστηκε ότι η αντίδραση των βρετανικών αρχών ήταν μονόπλευρη. 

Όπως μεταδίδει το Politico, στην πλατφόρμα X διαδόθηκαν ευρέως ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον δράστη της τριπλής δολοφονίας που πυροδότησε το κύμα βίας από ακροδεξιές ομάδες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ήταν μετανάστης που είχε μόλις φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ιδιοκτήτης του X δέχθηκε επίσης κριτική επειδή επανενεργοποίησε τον λογαριασμό του ακροδεξιού ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον, συνιδρυτή της Αγγλικής Λίγκας Άμυνας. 

Oι δύο βουλευτές τόνισαν ότι θα πιέσουν για περισσότερη διαφάνεια από το X αν εκλεγούν ως επικεφαλής της επιτροπής. 

«Τα πραγματικά σημαντικά σημεία εδώ είναι ο τρόπος που οι αλγόριθμοι των πλατφορμών προωθούν και διογκώνουν την παραπληροφόρηση και τη διάδοση του φυλετικού μίσους και το πώς τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στηρίζονται σε αυτό» τόνισε η Ονούρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v