Η Χάρις διάλεξε τον Τιμ Γουόλς για υποψήφιο αντιπρόεδρο

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, είναι ο εκλεκτός της Κάμαλα Χάρις για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Σήμερα η πρώτη κοινή τους εμφάνιση σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια.

Η Χάρις διάλεξε τον Τιμ Γουόλς για υποψήφιο αντιπρόεδρο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, διάλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς.

 Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε με γραπτό μήνυμά της στους υποστηρικτές της ότι επέλεξε τον Γουόλς.

O 6Oχρονος πρώην στρατιωτικός και εκπαιδευτικός θεωρούνταν μεταξύ των φαβορί για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου μαζί με τον κυβερνήτη της Πενσλιβάνια Τζος Σαπίρο

Ο Γουόλς αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη Φιλαδέλφεια όπου θα εμφανιστεί μαζί με τη Χάρις σε προεκλογική συγκέντρωση. 

 Ο Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης αφού εξελέγη για πρώτη φορά στο αξίωμα το 2018. Έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε μετριοπαθείς ψηφοφόρους, της εργατικής τάξης και της υπαίθρου βοηθώντας την Χάρις να κερδίσει κρίσιμες πολιτείες.

Γεννημένος στην επαρχία της Νεμπράσκα, δίδαξε κοινωνικές σπουδές στο γυμνάσιο και παντρεύτηκε μια συνάδελφό του προτού μπει στην πολιτική, ενώ υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά. Παρά την εικόνα του ως μετριοπαθής, ήταν το φαβορί μεταξύ των προοδευτικών Δημοκρατικών για να είναι ο υποψήφιος της Χάρις.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γουόλς αναδείχθηκε ως πιο εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα σε εθνικό επίπεδο, ειδικά μετά τις επιθέσεις του εναντίον του υποψηφίου του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του αντιπροέδρου Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς.

Πριν γίνει κυβερνήτης της Μινεσότα υπηρέτησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, εκπροσωπώντας μια κυρίως αγροτική περιοχή. Η σύνδεσή του με τους ψηφοφόρους της υπαίθρου στα Μεσοδυτικά θα μπορούσε να βοηθήσει στην εκλογική μάχη.

Ο κυβερνήτης θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην υπεράσπιση της Χάρις -που ανατράφηκε από ακαδημαϊκούς στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο- ενάντια στις κατηγορίες των Ρεπουμπλικανών ότι είναι μέλος της «παράκτιας ελίτ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v