Γερμανία: Πρώτη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο μετά από έξι μήνες

Άνοδος 9,1% παρατηρήθηκε στις εγχώριες παραγγελίες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα δεδομένα για τους «πελάτες» εντός και εκτός Ευρωζώνης.

Γερμανία: Πρώτη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο μετά από έξι μήνες

Τον Ιούνιο η Γερμανία κατέγραψε αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, μεταδίδουν οι Financial Times. Η εγχώρια ζήτηση μάλιστα φάνηκε να έχει ανακάμψει πλήρως με τις παραγγελίες από το εσωτερικό να καταγράφουν άνοδο 9,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, στο σύνολό τους οι βιομηχανικές παραγγελίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ήταν κατά 3,9% υψηλότερες τον Ιούνιο από ότι τον Μάιο, ξεπερνώντας αρκετά τις προσδοκίες των αναλυτών, που προέβλεπαν αύξηση μόλις 0,5%, μεταδίδουν οι Finacial Times. Αυτή η καλύτερη από την αναμενόμενη εικόνα αμβλύνει τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση στη γερμανική οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε κατά 0,1% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Oι παραγγελίες από άλλες χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 0,3%, έναντι αύξησης 0,9% που παρατηρήθηκε στις παραγγελίες από τρίτες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v