FT: Επιπλοκές στη διαδικασία παραγωγής των νέων τσιπ της Nvidia

Ορατό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η κυκλοφορία των νέων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε ώς και 15% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

FT: Επιπλοκές στη διαδικασία παραγωγής των νέων τσιπ της Nvidia

Η Nvidia και ο κύριος προμηθευτής της TSMC αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία απειλούν να καθυστερήσουν τις παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί για φέτος.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε ώς και 15% στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

Ο καινοτόμος σχεδιασμός της Nvidia, που εκμεταλλεύεται μια νέα διαδικασία παραγωγής της TSMC, έχει προκαλέσει επιπλοκές με ορισμένα μοντέλα της νέας σειράς τσιπ Blackwell, σύμφωνα με πηγές των Financial Times. 

Πελάτες, όπως η Microsoft, η Google, η Meta και η Amazon, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, «περιμένουν στην ουρά» για να αγοράσουν τη νέα γενιά τσιπ της Nvidia.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης και έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν περαιτέρω τις κεφαλαιουχικές δαπάνες τους επόμενους μήνες. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν τώρα δαπάνες 1 τρισ. δολαρίων σε κέντρα δεδομένων.

Ωστόσο, η ανησυχία στη Wall Street σχετικά με τη βιωσιμότητα του ράλι στην τεχνητή νοημοσύνη αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia έχει μειωθεί κατά περίπου 750 δισ. δολάρια από τα μέσα Ιουνίου.

Το hedge fund Elliott Management είπε στους επενδυτές ότι η Nvidia βρίσκεται σε επίπεδα «φούσκας»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v