Νέα μήνυση Μασκ κατά της Open AI

Ο Μασκ κατηγορεί τον Άλτμαν πως τον ξεγέλασε να στηρίξει την OpenAI ως συνιδρυτής, με το επιχείρημα πως θα είναι μη κερδοσκοπική.

Νέα μήνυση Μασκ κατά της Open AI

Ο Έλον Μασκ κατέθεσε νέα μήνυση κατά της OpenAI και του διευθύνοντος συμβούλου της Σαμ Άλτμαν, κατηγορώντας την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Μασκ κατηγορεί τον Άλτμαν πως τον χειραγώγησε όταν τον έπεισε να συμμετέχει ως συνιδρυτής στην OpenAI, η οποία κατόπιν παρέκκλινε από τον μη κερδοσκοπικό της χαρακτήρα.

Η μήνυση του δισεκατομμυριούχου που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια έρχεται δύο μήνες αφότου απέσυρε ξαφνικά παρόμοια μήνυση σε πολιτειακό δικαστήριο. Περιλαμβάνει νέους ισχυρισμούς ότι ο Άλτμαν και ο συνιδρυτής της εταιρείας Γκρεγκ Μπρόκμαν παραβίασαν τους ομοσπονδιακούς νόμους περί απάτης.

«Ο Άλτμαν και ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Μπρόκμαν χειραγωγούσαν συστηματικά τον Μασκ για να συμβάλλει στην ίδρυση του κίβδηλου μη κερδοσκοπικού εγχειρήματός τους» για να στραφούν στη συνέχεια σε μια κερδοσκοπική αποστολή μέσω της συνεργασίας με τη Microsoft, τονίζεται στην αγωγή.

Η μακροχρόνια διαμάχη του Μασκ με τον Άλτμαν ξεκίνησε το 2018 όταν αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της OpenAI, μετά από μια διαφωνία με τον Άλτμαν σχετικά με την κατεύθυνση του ερευνητικού έργου της εταιρείας.

Το κερδοσκοπικό τμήμα της OpenAI ιδρύθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Η Microsoft έχει επενδύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία μέσω μιας πολύπλοκης ιδιοκτησιακής δομής, η οποία βρίσκεται τώρα υπό έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο Μασκ ίδρυσε πέρυσι τη δική του κερδοσκοπική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, xAI. Τον περασμένο μήνα, είπε ότι θα ζητούσε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla για να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v