«Καπνός» $1,28 τρισ. από την κεφαλαιοποίηση των Magnificent Seven

Στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις η συνολική χρηματιστηριακή αξία των «Magnificent Seven» έχει υποχωρήσει κατά 1,28 τρισ. δολάρια.

«Καπνός» $1,28 τρισ. από την κεφαλαιοποίηση των Magnificent Seven

To τεχνολογικό sell-off στη Wall Street έχει διαγράψει μόνο τη Δευτέρα 650 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των «Magnificent Seven».

Αμέσως μετά το άνοιγμα της Δευτέρας, η κεφαλαιοποίηση των επτά μετοχών ήταν μικρότερη κατά 659 δισ. δολάρια.

Το ρεκόρ απωλειών κεφαλαιοποίησης για τις μετοχές των Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta, Nvidia και Tesla είναι τα 744 δισ. δολάρια που χάθηκαν στις 24 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις η συνολική χρηματιστηριακή αξία των «Magnificent Seven» έχει υποχωρήσει κατά 1,28 τρισ. δολάρια. 

«Περισσότερες απώλειες είναι δυνατές εάν η εμπιστοσύνη στο στοίχημα της τεχνητής νοημοσύνης υποβαθμιστεί περαιτέρω λόγω των αδύναμων κερδών και εάν η οικονομία των ΗΠΑ όντως χτυπηθεί. Αλλά θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν ευκαιρίες για τους επενδυτές, ειδικά εάν οι κεντρικές τράπεζες προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων, κάτι που θα μπορούσε να στηρίξει τομείς που επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος δανεισμού» γράφει το Bloomberg. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v