Γκούλσμπι (Fed) για έκτακτη μείωση επιτοκίων: Ολα είναι πάντα στο τραπέζι

Η Fed πρέπει να παρακολουθεί τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον ώστε τα επιτόκια να μην γίνουν υπερβολικά περιοριστικά, τόνισε ο Όσταν Γκούλσμπι.

Γκούλσμπι (Fed) για έκτακτη μείωση επιτοκίων: Ολα είναι πάντα στο τραπέζι

Ο αξιωματούχος της Fed, Όσταν Γκούλσμπι, δήλωσε ότι ενώ τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ήταν πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν, η εικόνα δεν είναι αυτή μιας ύφεσης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η Fed πρέπει να παρακολουθεί τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον ώστε τα επιτόκια να μην γίνουν υπερβολικά περιοριστικά. 

«Θες να είσαι τόσο περιοριστικός μόνο αν πιστεύεις ότι υπάρχει φόβος υπερθέρμανσης» ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC. «Τα στοιχεία αυτά, δεν μου φαίνονται σαν υπερθέρμασνη» πρόσθεσε. 

Ερωτώμενος για το αν η Fed θα προχωρήσει σε έκτακτη μείωση επιτοκίων, ο Γκούλσμπι απάντησε ότι όλα είναι πάντα στο τραπέζι.

Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, ότι η δουλειά της Fed δεν είναι να αντιδρά στα στοιχεία ενός μήνα για την απασχόληση. Αν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας αποτελούν ένα μακροπρόθεσμο σημάδι τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε, πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v