Κρούγκμαν: Η Fed πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε έκτακτη μείωση επιτοκίων

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρέπει να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική, προειδοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος. Σημάδια πανικού στις διεθνείς αγορές.

Κρούγκμαν: Η Fed πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε έκτακτη μείωση επιτοκίων

Έκκληση στη Fed να προχωρήσει σε έκτακτη μείωση επιτοκίων πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου απηύθυνε ο Πολ Κρούγκμαν. 

«Οπότε, αν και είχα ταχθεί υπέρ της μείωσης επιτοκίων, κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο σίγουρα, δεν είχα ζητήσει μείωση επιτοκίων πριν από την επόμενη συνεδρίαση, διότι αυτό θα μπορούσε να στείλει σήμα πανικού. Αλλά από τη στιγμή που μπορεί να βλέπουμε ήδη πανικό, το επιχείρημα αυτό χάνει την ισχύ του. Υπάρχει πραγματικός λόγος για έκτακτη μείωση επιτοκίων σύντομα».

Την Παρασκευή, ο νομπελίστας οικονομολόγος είχε καλέσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια, υποστηρίζοντας ότι ενώ ο πληθωρισμός φαίνεται να έχει νικηθεί, η αγορά εργασίας επιδεινώνεται με γρήγορο ρυθμό.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο νομπελίστας οικονομολόγος προειδοποιεί τη Fed ότι έχει καθυστερήσει να κάνει κίνηση και έχει μείνει πίσω.

«Αγαπητή Fed: Όπως κάποιοι από εμάς υποστηρίζουμε εδώ και καιρό, έχεις μείνει αρκετά πίσω. Ο πληθωρισμός έχει καταπολεμηθεί. Η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται με γρήγορο ρυθμό. Μείωσε, μείωσε, μείωσε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v