Τα μουσουλμανικά... μποϊκοτάζ πληγώνουν τις δυτικές πολυεθνικές

Coca-Cola, KFC, Starbucks, Mondelez και Pizza Hut είναι μεταξύ των μεγάλων ομίλων που βλέπουν τις πωλήσεις τους να υποχωρούν σε μεγάλες Μουσουλμανικές αγορές.

Τα μουσουλμανικά... μποϊκοτάζ πληγώνουν τις δυτικές πολυεθνικές

Τα μαζικά μποϊκοτάζ μουσουλμανικών χωρών σε δυτικά brand τροφίμων και ποτών πλήττουν τα έσοδα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και παρόχων δικαιόχρησης, μεταδίδουν οι Financial Times.

Από την Αίγυπτο μέχρι την Ινδονησία και από τη Σαουδική Αραβία μέχρι το Πακιστάν, οι καταναλωτές αποφεύγουν να αγοράζουν προϊόντα που παράγονται από εταιρείες όπως η Coca-Cola, η KFC, η Starbucks, η Mondelez και η Pizza Hut, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στήριξη των τελευταίων στο Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα.

«Αυτό το γεγονός δεν έχει προηγούμενο», δήλωσε ο Amarpal Sandhu, διευθύνων σύμβουλος της Americana Restaurants, η οποία διαχειρίζεται εμπορικά σήματα όπως KFC, Pizza Hut και Krispy Kreme σε όλη τη Μέση Ανατολή και το Καζακστάν.

Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο μποϊκοταζ που έχει καταγραφεί πρόσφατα. Διαδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποκινήθηκε από κυβερνήσεις και κινήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v