Βουτιά για τις μετοχές των Magnificent Seven στις προσυνεδριακές συναλλαγές

Οι κινήσεις είναι ένα σημάδι «ο αέρας βγαίνει από τις αγορές μετοχών που έχουν ωθηθεί από μεγάλα κέρδη σε μικρό αριθμό τίτλων», γράφει το Bloomberg.

Βουτιά για τις μετοχές των Magnificent Seven στις προσυνεδριακές συναλλαγές

Οι μεγαλύτερες μετοχές των ΗΠΑ υποχωρούν στις προκαταρκτικές συναλλαγές, που μόλις ξεκίνησαν, με τη Nvidia να οδηγεί χαμηλότερα την περίφημη ομάδα των Magnificent Seven.

Η μετοχή του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης βυθίστηκε έως και 9,6%, ενώ η Apple υποχωρεί 6,1%. Η Microsoft, η Meta και η Tesla υποχωρούν επίσης περισσότερο από 5%. Οι κινήσεις είναι ένα σημάδι «ο αέρας βγαίνει από τις αγορές μετοχών που έχουν ωθηθεί από μεγάλα κέρδη σε μικρό αριθμό μετοχών», γράφει το Bloomberg.

«Περισσότερες απώλειες είναι δυνατές εάν η εμπιστοσύνη στο στοίχημα της τεχνητής νοημοσύνης υποβαθμιστεί περαιτέρω λόγω των αδύναμων κερδών και εάν η οικονομία των ΗΠΑ όντως χτυπηθεί. Αλλά θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν ευκαιρίες για τους επενδυτές, ειδικά εάν οι κεντρικές τράπεζες προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων, κάτι που θα μπορούσε να στηρίξει τομείς που επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος δανεισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v