Συναγερμός στην βρετανική κυβέρνηση για την εξάπλωση της βίας

Εκτακτη σύσκεψη της ομάδας Cobra για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας κατά μεταναστών. Θα αντιμετωπίσουν το νόμο όσοι εμπλέκονται διαμηνύει ο πρωθυπουργός.

Συναγερμός στην βρετανική κυβέρνηση για την εξάπλωση της βίας

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι θα γίνει έκτακτη κυβερνητική συνάντηση σήμερα, αφού περισσότεροι από 150 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από βίαιες διαδηλώσεις σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου το Σαββατοκύριακο.

Έρχεται αφότου ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ καταδίκασε μια επίθεση σε ξενοδοχείο που στεγάζει αιτούντες άσυλο στο Ρόθερχαμ και υποσχέθηκε ότι όσοι εμπλέκονται στις ταραχές θα αντιμετωπίσουν «την πλήρη ισχύ του νόμου».

Η αστυνομία απάντησε σε βίαιες σκηνές στο Ρόδεραμ, το Μίντλεσμπρο, το Μπόλτον και άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου την Κυριακή.

Η συνάντηση της λεγόμενης ομάδας «Cobra» θα πραγματοποιηθεί μετά από την έκτη ημέρα κλιμάκωσης της βίας μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ την περασμένη εβδομάδα. Είναι, σημειώνει το BBC μια επιτροπή αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στην οποία μετέχουν υπουργοί, δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομία και στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ομιλίας του πρωθυπουργού την Κυριακή, προειδοποίησε τους εμπλεκόμενους ότι θα «μετανιώσουν».

«Οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλείς, και ωστόσο έχουμε δει μουσουλμανικές κοινότητες να γίνονται στόχοι, επιθέσεις σε τζαμιά», είπε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v