Ο Μπάφετ πούλησε το 50% του μεριδίου του στην Apple

Tο ρευστό το οποίο έχει συσσωρεύσει η Berkshire Hathaway εκτινάχτηκε το δεύτερο τρίμηνο στο ρεκόρ των $276,9 δισ., καθώς η επενδυτική εταιρεία συνεχίζει να «ξεφορτώνεται» μετοχές. Στα $11,6 δισ. τα λειτουργικά κέρδη.

Ο Μπάφετ πούλησε το 50% του μεριδίου του στην Apple

H Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ «ξεφορτώθηκε» περίπου το μισό μερίδιο της στην Apple. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο επενδυτικός κολοσσός αποκάλυψε ότι η αξία του ποσοστού του στην κατασκευάστρια του iPhone ανερχόταν στα 84,2 δισ. δολάρια στο τέλος του δεύτερο τριμήνου, το οποίο καταδεικνύει ότι πούλησε το 49,4% των μετοχών Apple που κατείχε. 

Ο Μπάφετ μείωσε το μερίδιό του στην Apple κατά 13% το πρώτο τρίμηνο του 2024 και άφησε να εννοηθεί στο ετήσιο συνέδριο της Berkshire Hathaway ότι το έκανε για φορολογικούς λόγους. 

Ο «μάγος της Ομάχα» είχε υποστηρίξει τότε ότι η πώληση ενός μέρους του μεριδίου στην Apple θα ευνοούσε τους μετόχους της Berkshire μακροπρόθεσμα αν αυξανόταν ο φόρος στα κεφαλαιακά κέρδη από την αμερικανική κυβέρνηση. 

Αλλά το μέγεθος της πώλησης υποδηλώνει ότι μπορεί να μην είναι απλώς μια κίνηση που βασίζεται σε φορολογικούς παράγοντες. 

Η Berskshire Hathaway άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 υπό την επιρροή των «επενδυτικών λοχαγών» του Μπάφετ, του Τεντ Γουέσλερ και του Τοντ Κομπς. Με τα χρόνια, ο Μπάφετ αύξησε δραστικά τη συμμετοχή της εταιρείας στην Apple, αποκαλώντας τον τεχνολογικό κολοσσό τη δεύτερη πιο σημαντική επένδυση της Berkshire μετά τον ασφαλιστικό κλάδο. 

Η μετοχή της Apple έχει πραγματοποιήσει ράλι 23% το δεύτερο τρίμηνο. 

Εν τω μεταξύ, το ρευστό το οποίο έχει συσσωρεύσει η Berkshire Hathaway εκτινάχτηκε στα 276,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2024, καθώς η επενδυτική εταιρεία συνεχίζει να «ξεφορτώνεται» μετοχές.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 11,6 δισ. δολάρια από 10 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. 

Συνολικά, η Berkshire πούλησε μετοχές αξίας 75,5 δισ. δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο.  

Ο Μπάφετ έχει αρχίσει να μειώνει και το μερίδιο της Berkshire στην Bank of America. Ειδικότερα, μετά από 12 διαδοχικές ημέρες πωλήσεων το μερίδιο στην Bank of America μειώθηκε κατά 3,8 δισ. δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v