Citi: Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μ.β. τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο

Μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο και κατά 25 μονάδες βάσης στις επόμενες συνεδριάσεις βλέπει η Citi μετά τα στοιχεία για την απασχόληση.

Citi: Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μ.β. τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο

H Citi αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Ιούλιο, τα οποία έδειξαν ότι η ανεργία αυξήθηκε στο 4,3% και δημιουργήθηκαν πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές. 

«Βλέπουμε τώρα μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο και κατά 25 μονάδες βάσης στις επόμενες συνεδριάσεις για να φτάσουν τα επιτόκια στο 3 με 3,25% στα μέσα του 2025 (κατά 25 μονάδες βάσης μεγαλύτερη συνολική μείωση από ότι προβλέπαμε προηγουμένως» έγραψαν σε σημείωμα οι οικονομολόγοι της Citi την Παρασκευή. 

Η ανάλυση των στοιχείων από τη Citi υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας μπορεί να μπαίνει σε μια φάση μεγαλύτερης αδυναμίας. 

Τουλάχιστον τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024 προβλέπει τώρα και η Evercore ISI. 

«Μετά την έκθεση αυτή πιστεύουμε ότι η Fed θα μειώσει τουλάχιστον τρεις φορές το 2024 - τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο - σε μια πιο εμπροσθοβαρή προσπάθεια να διασφαλίσει μια ομαλή προσγείωση. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι υπάρχει πλέον μια ρεαλιστική πιθανότητα η πρώτη κίνηση να είναι μια μείωση 50 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο» τονίζουν οι αναλυτές της Evercore ISI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v