Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Δέξου τώρα την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

«Έχουμε τη βάση για μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση τώρα».

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Δέξου τώρα την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, καθώς αυξάνεται η απογοήτευση του Λευκού Οίκου για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο ηγέτες, η σχέση των οποίων έχει επιβαρυνθεί από τη σύγκρουση, μίλησαν την Πέμπτη. Ενώ ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να στηρίξει το Ισραήλ απέναντι στις νέες απειλές από το Ιράν και τις συμμαχικές πολιτοφυλακές όπως η Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι ήταν «πολύ άμεσος» με τον Νετανιάχου, με τις περιφερειακές επιπτώσεις του πολέμου, που είναι πλέον σχεδόν 10 μηνών, να επιδεινώνονται.

«Έχουμε τη βάση για μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους. «Θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση τώρα».

Είπε ότι η δολοφονία στο Ιράν αυτή την εβδομάδα του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και βασικού διαπραγματευτή της ομάδας, «δεν βοήθησε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v