Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκαρε το Instagram η Τουρκία

Ο επικεφαλής επικοινωνίας του Ερντογάν κατηγόρησε το δίκτυο ότι εμπόδισε ενεργά τους χρήστες να δημοσιεύσουν μηνύματα συλλυπητηρίων για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Χανίγια.

Μπλόκαρε το Instagram η Τουρκία

Η ρυθμιστική αρχή του διαδικτύου της Τουρκίας μπλόκαρε την πρόσβαση στο Instagram μετά την κριτική που άσκησε ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για "λογοκρισία" των αναρτήσεων που σχετίζονται με τον θάνατο του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν έδωσε λόγο για την κίνηση αυτή. Η ίδια και η Meta Platforms στην οποία ανήκει το Instagram, δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Instagram.com δεν ήταν προσβάσιμο στην Τουρκία από το πρωί της Παρασκευής. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι η εφαρμογή για κινητά δεν ανανεωνόταν με νέο περιεχόμενο και έδινε μήνυμα σφάλματος.

Η Τουρκία επικρίνει έντονα τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Την Τετάρτη, ο επικεφαλής επικοινωνίας της Προεδρίας, Fahrettin Altun, κατηγόρησε το Instagram ότι "εμπόδισε ενεργά τους χρήστες να δημοσιεύσουν μηνύματα συλλυπητηρίων για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Χανίγια, χωρίς να επικαλείται παραβιάσεις της πολιτικής του".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v