Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τέλμα τα εργοστάσια της ευρωζώνης, δύο χρόνια ύφεση

Η ζήτηση, η οποία βρίσκεται σε πτώση για πάνω από δύο χρόνια, μειώθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Ιούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρξει ταχεία ανάκαμψη.

Σε τέλμα τα εργοστάσια της ευρωζώνης, δύο χρόνια ύφεση

Η μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης παρέμεινε βυθισμένη στη συρρίκνωση τον Ιούλιο εν μέσω μιας ευρείας κακής κατάστασης, με την παραγωγή να μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της φέτος, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ότι η οικονομία του μπλοκ εξακολουθεί να δυσκολεύεται.

Ο τελικός δείκτης διευθυντών προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, διατηρήθηκε τον Ιούλιο στο 45,8 του Ιουνίου, λίγο πάνω από την προκαταρκτική εκτίμηση για 45,6. Βρίσκεται κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για πάνω από δύο χρόνια.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται τη Δευτέρα και θεωρείται καλός δείκτης της οικονομικής υγείας, υποχώρησε από 46,1 τον Ιούνιο σε χαμηλό επτά μηνών στο 45,6, αν και λίγο πάνω από την προκαταρκτική εκτίμηση 45,3.

Η ζήτηση, η οποία βρίσκεται σε πτώση για πάνω από δύο χρόνια, μειώθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Ιούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρξει ταχεία ανάκαμψη. Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 44,1 από 44.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε να επεκτείνεται τον Ιούλιο, φθάνοντας σε υψηλό διετίας.

Ο μεταποιητικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) αυξήθηκε στο 52,1 τον Ιούλιο, έναντι 50,9 τον Ιούνιο και προηγούμενης εκτίμησης για τον Ιούλιο για 51,8. Η έκθεση ανέφερε ότι η παραγωγή, οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση βελτιώθηκαν. Ωστόσο, οι πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές εισροών παρέμειναν, με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησης να αυξάνονται για ένατο συνεχόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v