Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Meta: 3,27 δισ. χρήστες σε Facebook, Instagram, WhatsApp

Ενθουσιασμός Ζάκερμπεργκ για την τεχνητή νοημοσύνη. Επενδύσεις σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που θα τροφοδοτήσουν τα AI chatbots, έπαινοι για τα έξυπνα γυαλιά AI της εταιρείας και το headset εικονικής πραγματικότητας.

Meta: 3,27 δισ. χρήστες σε Facebook, Instagram, WhatsApp

Η Meta Plaforms ανακοίνωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο, αποδεικνύοντας ότι οι επενδύσεις της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) τη βοηθούν να πουλάει πιο στοχευμένες και εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Αυτή η πρόοδος, η οποία έστειλε τις μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης προς τα πάνω στις τελευταίες συναλλαγές της Τετάρτης, θα κερδίσει χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζάκερμπεργκ να επενδύσει σε πιο μελλοντικά προϊόντα. Απευθυνόμενος σε επενδυτές και αναλυτές, ξόδεψε τον περισσότερο χρόνο του εκθέτοντας την προώθηση της Meta σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που θα τροφοδοτήσουν τα AI chatbots και επαινώντας τα έξυπνα γυαλιά AI της εταιρείας και τα headset εικονικής πραγματικότητας.

"Υπάρχουν όλα τα αστεία σχετικά με το πώς όλοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι τεχνολογίας χρησιμοποιούν αυτές τις ανακοινώσει για τα κέρδη και μιλούν μόνο για την τεχνητή νοημοσύνη όλη την ώρα", δήλωσε την Τετάρτη. "Είναι επειδή είναι πραγματικά εξαιρετικά συναρπαστικό και πρόκειται να αλλάξει όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα σε πολλαπλούς χρονικούς ορίζοντες".

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη "θα καταλήξει να επηρεάζει με κάποιο τρόπο σχεδόν κάθε προϊόν που έχουμε".

Η Meta είχε 3,27 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλες τις εφαρμογές της έως τις 30 Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram ανακοίνωσε πωλήσεις 39,1 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι εκτιμήσεων αναλυτών για 38,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η Meta αναμένει πωλήσεις για το τρέχον τρίμηνο από 38,5 δισ. έως 41 δισ. δολάρια, έναντι της μέσης πρόβλεψης για 39,2 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άλμα 5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v