Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νετανιάχου: Ετοιμο για όλα τα σενάρια το Ισραήλ

Όποιος επιτεθεί στο Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα, διαμήνυσε ο Νετανιάχου σε διάγγελμά του προς τον ισραηλινό λαό. Απηύθυνε έκκληση για ενότητα και τόνισε ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί για καιρό. Καμία αναφορά στον δολοφονημένο Χανίγια.

Νετανιάχου: Ετοιμο για όλα τα σενάρια το Ισραήλ

Προκαλέσαμε συντριπτικά πλήγματα σε αντιπροσώπους του Ιράν, τόνισε σε διάγγελμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς να αναφερθεί στον Χανίγια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Nετανιάχου προειδοποίησε ότι όποιος επιτεθεί στο Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα. 

«Πολίτες του Ισραήλ. Δύσκολες ημέρες βρίσκονται μπροστά μας. Μετά το χτύπημα στη Βηρυτό ακούγονται απειλές από όλες τις πλευρές. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο και θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Το Ισραήλ θα επιφέρει βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετικότητα εναντίον μας» υπογράμμισε. 

 O Nετανιάχου επανέλαβε ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα κρατήσει καιρό και απαιτεί αντοχές από τους πολίτες του Ισραήλ. Σημείωσε ότι εδώ και κάποιο διάστημα δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό να τερματίσει τον πόλεμο. «Δεν ενέδωσα σε αυτές τις φωνές τότε και δεν θα ενδώσω και τώρα» τόνισε. 

Εάν τους είχε ακούσει, υποστήριξε, το Ισραήλ δεν θα είχε εξουδετερώσει ηγέτες και μαχητές της Χαμάς, δεν θα είχε καταστρέψει υποδομές και δεν είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις «που μας φέρνουν πιο κοντά σε όρους οι οποίοι όχι μόνο θα φέρουν πίσω τους ομήρους αλλά θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς μας στόχους». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v