Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτηξαν οι αθλήτριες στον Σηκουάνα, υποχώρησαν τα βακτήρια

Η γαλλική κυβέρνηση είχε επιμείνει στη διεξαγωγή του κολυμβητικού σκέλους των αγώνων τριάθλου στον Σηκουάνα, σε μια προσπάθεια να αναβιώσει η κολύμβηση στον ποταμό μετά από απαγόρευση που ίσχυε επί έναν αιώνα.

Βούτηξαν οι αθλήτριες στον Σηκουάνα, υποχώρησαν τα βακτήρια

Γυναίκες του τριάθλου βούτηξαν το πρωί της Τετάρτης στον Σηκουάνα, αφού το νερό του ποταμού κρίθηκε τελικά ασφαλές για τους αγώνες, μετά από ημέρες καθυστερήσεων και σφοδρές επικρίσεις των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

"Τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων του νερού, που ελήφθησαν στις 3.20 π.μ., αξιολογήθηκαν ως συμβατά από το World Triathlon επιτρέποντας τη διεξαγωγή των αγώνων τριάθλου", δήλωσαν οι διοργανωτές και το World Triathlon.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ανακοίνωση ήρθε μετά την ακύρωση δύο προπονήσεων και την αναβολή του τριάθλου ανδρών κατά 24 ώρες για την Τετάρτη, λόγω των υψηλών επιπέδων E. coli και άλλων βακτηρίων στο νερό.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε επιμείνει στη διεξαγωγή του κολυμβητικού σκέλους των αγώνων τριάθλου στον Σηκουάνα, σε μια προσπάθεια να αναβιώσει η κολύμβηση στον παρισινό ποταμό μετά από απαγόρευση που ίσχυε επί έναν αιώνα. Οι αρχές δαπάνησαν 1,4 δισ. ευρώ σε μια πολυετή προσπάθεια υποδομών για να καταστήσουν τον Σηκουάνα αρκετά καθαρό για τον αγώνα, αλλά το σχέδιο παραμένει εξαρτώμενο από τις καιρικές συνθήκες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v