Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζική επίθεση με drones από τη Ρωσία στο Κίεβο

Μία από τις μεγαλύτερες επιδρομές του πολέμου, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Σχεδόν 90 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσε η Μόσχα.

Μαζική επίθεση με drones από τη Ρωσία στο Κίεβο

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 90 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Ουκρανίας, σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της από την έναρξη της εισβολής το 2022.

Η νυχτερινή επίθεση, η οποία διήρκεσε επτά ώρες και μέχρι το πρωί της Τετάρτης, είχε ως κύριο στόχο το Κίεβο, όπου καταρρίφθηκαν περισσότερα από 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με τις δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας.

Πρόκειται για κλιμάκωση της νέας επίθεσης της Ρωσίας, η οποία ώθησε τις ουκρανικές δυνάμεις να αυξήσουν επίσης τις αεροπορικές επιθέσεις τους κατά ρωσικών στόχων.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης του Κιέβου Serhiy Popko τη χαρακτήρισε ως «μία από τις πιο μαζικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου», ενώ σημείωσε ότι κανένα δεν έφτασε στους στόχους του. Οι αρχές δήλωσαν ότι 13 σπίτια στην περιοχή του Κιέβου χτυπήθηκαν από πτώση συντριμμιών και τα υπόλοιπα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν εκτός κατοικημένων περιοχών.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν σε άλλες τέσσερις ουκρανικές περιοχές -το Mykolayiv, το Dnipro, το Sumy και την Poltava.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v