Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζωπυρώνεται το τεχνολογικό sell off, βουτιά 7% για την Nvidia

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ έχει χάσει 750 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Απώλειες 6% και για τη μετοχή της Arm.

Αναζωπυρώνεται το τεχνολογικό sell off, βουτιά 7% για την Nvidia

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με πτώση 7% την Τρίτη, καθώς το έντονο ξεπούλημα των μετοχών παραγωγής τσιπ αναζωπυρώθηκε εν όψει μιας σειράς προσεκτικά παρακολουθούμενων εκθέσεων κερδών από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ της Silicon Valley, η οποία είναι ο κυρίαρχος πάροχος των ισχυρών επεξεργαστών που απαιτούνται για την κατασκευή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% από τότε που έγινε για λίγο η πολυτιμότερη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο τον περασμένο μήνα, μειώνοντας την κεφαλαιοποίησή της κατά σχεδόν 750 δισ. δολάρια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ακολούθησαν και άλλες μετοχές τσιπ. Η Arm, η εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών που έχει επίσης επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ενθουσιασμό των επενδυτών για μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη φέτος, έκλεισε με πτώση 6% στη Νέα Υόρκη.

Τόσο η Nvidia όσο και η Arm εξακολουθούν να έχουν υπερδιπλάσια αξία από πέρυσι τέτοια εποχή, λόγω ενός κύματος κεφαλαιακών δαπανών από εταιρείες όπως η Microsoft, η Google, η Amazon και η Meta για την ανάπτυξη των τεχνικών βάσεων της τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v