Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Πρόστιμο €413 εκατ. στην Booking.com

Βαριά καμπάνα στην εταιρεία διαδικτυακών κρατήσεων επέβαλαν οι ισπανικές αρχές ανταγωνισμού. Πώς εκμεταλλεύεται το μεγάλο μερίδιό της στην ισπανική αγορά για να επιβάλει άδικους όρους στα ξενοδοχεία.

Ισπανία: Πρόστιμο €413 εκατ. στην Booking.com

Oι αρχές ανταγωνισμού της Ισπανίας επέβαλαν πρόστιμο 413 εκατ. ευρώ στην Booking.com για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ισπανική αγορά από το 2019. 

Οι ισπανικές αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη ότι επέβαλαν δύο πρόστιμα 206,6 εκατ. ευρώ στην Booking.com, τη μονάδα της Booking Holdings με έδρα τη Νέα Υόρκη, επειδή εκμεταλλεύτηκε το μερίδιο 70% με 90% που είχε στην ισπανική αγορά, για να περιορίσει τον ανταγωνισμό από άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες κράτησης και να θέσει άδικους όρους στα ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα της. 

Η Booking Holdings δεν έκανε κάποιο σχόλιο στο Reuters. 

H έρευνα των ισπανικών αρχών ξεκίνησε μετά από δύο καταγγελίες ισπανικών ενώσεων ξενοδοχείων το 2021. 

Όπως τονίζεται στην απόφαση, η Booking απαγορεύει στα ξενοδοχεία να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές στις ιστοσελίδες τους από ό,τι στο Booking.com, ενώ επιβάλλει οριζόντιες μειώσεις τιμών σε δωμάτια ξενοδοχείων χωρίς να διαβουλεύεται με τις διοικήσεις τους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v