Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει το μέρισμα ο πετρελαϊκός κολοσσός BP

Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,8 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,6 δισ.

Ανεβάζει το μέρισμα ο πετρελαϊκός κολοσσός BP

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο και αύξησε το μέρισμά του, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως προειδοποίησε για σημαντικά χαμηλότερα περιθώρια διύλισης.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,8 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εκτίμηση της LSEG.

Η BP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,7 δισ. δολαρίων για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους και 2,6 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι αύξησε το μέρισμά της κατά 10% στα 8 σεντς ανά μετοχή, από 7,27 σεντς. Διατήρησε επίσης το ποσοστό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της στα 1,75 δισ. δολάρια για τους επόμενους τρεις μήνες.

Η Κέιτ Τόμσον, οικονομική διευθύντρια της BP, δήλωσε ότι η απόφαση της εταιρείας να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων "αντανακλά την εμπιστοσύνη που έχουμε στις επιδόσεις μας και στις προοπτικές μας για την παραγωγή μετρητών".

Η BP δήλωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι τα αδύναμα περιθώρια διύλισης και τα χαμηλότερα αποτελέσματα εμπορίας πετρελαίου πιθανόν να πλήξουν τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο κατά 700 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα μια απομείωση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εν μέρει λόγω ενός σχεδίου μείωσης των λειτουργιών του διυλιστηρίου της στο εργοστάσιο του Γκελζενκίρχεν στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v