Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδημία πολιομυελίτιδας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας

Επιρρίπτει την ευθύνη για την επιδημία πολιομυελίτιδας στην ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Επιδημία πολιομυελίτιδας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι υπάρχει επιδημία πολιομυελίτιδας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτή στην ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περασμένη εβδομάδα είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εξάπλωσης του ιού της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας και πέραν των συνόρων της, λόγω της δραματικής κατάστασης της υγείας και της υγιεινής στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα. Ακόμη, πάντως, δεν έχει κηρύξει επισήμως επιδημία.

Την ίδια ώρα η Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε νέους όρους και απαιτήσεις στη στηριζόμενη από τις ΗΠΑ πρόταση για κατάπαυση του πυρός. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η παλαιστινιακή οργάνωση τόνισε ότι η αντίδραση του Ισραήλ στην πρόταση κατάπαυσης πυρός δείχνει ότι ο Νετανιάχου καθυστερεί για να αποφύγει την επίτευξη συμφωνίας. 

Στην ανακοίνωση, η Χαμάς ανέφερε ότι έλαβε την τελευταία απάντηση του Ισραήλ μετά από διαπραγματεύσεις στη Ρώμη στις οποίες συμμετείχαν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v