Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμάς: Ο Νετανιάχου πρόσθεσε νέες απαιτήσεις στην πρόταση εκεχειρίας

Η παλαιστινιακή οργάνωση κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι καθυστερεί σκοπίμως τις διαπραγματεύσεις για να αποφύγει την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Χαμάς: Ο Νετανιάχου πρόσθεσε νέες απαιτήσεις στην πρόταση εκεχειρίας

Η Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε νέους όρους και απαιτήσεις στη στηριζόμενη από τις ΗΠΑ πρόταση για κατάπαυση του πυρός. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η παλαιστινιακή οργάνωση τόνισε ότι η αντίδραση του Ισραήλ στην πρόταση κατάπαυσης πυρός δείχνει ότι ο Νετανιάχου καθυστερεί για να αποφύγει την επίτευξη συμφωνίας. 

Στην ανακοίνωση, η Χαμάς ανέφερε ότι έλαβε την τελευταία απάντηση του Ισραήλ μετά από διαπραγματεύσεις στη Ρώμη στις οποίες συμμετείχαν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ. 

«Είναι ξεκάθαρο από όσα μετέφεραν οι διαμεσολαβητές ότι ο Νετανιάχου έχει επιστρέψει στη στρατηγική της αναβλητικότητας, της υπεκφυγής και της αποφυγής επίτευξης συμφωνίας με την παράθεση νέων όρων και απαιτήσεων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Η παλαιστινιακή οργάνωση κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι υποχωρεί από πρόταση που είχαν παρουσιάσει οι διαμεσολαβητές και η οποία είχε βασιστεί σε «ισραηλινό έγγραφο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v