Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία

Η παραγωγή έφτασε τα 48.681 MW. H ανάπτυξη των ΑΠΕ κρατά υπό έλεγχο τις τιμές ρεύματος σε όλη την Βόρεια Ευρώπη. τιμές σε αρνητικά επίπεδα για κάποιες ώρες. Η μέση τιμή για την επόμενη ημέρα διαμορφώνεται σε 71,62 ευρώ.

Νέο ρεκόρ στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία

Η διευρυνόμενη γκάμα φωτοβολταϊκών πάνελ (ηλιακοί συλλέκτες) στη Γερμανία σημείωσε ρεκόρ, καθώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) λαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο στην παραγωγή ενέργειας από τα πιο ακριβά ορυκτά καύσιμα.

Η παραγωγή έφτασε τα 48.681 μεγαβάτ (MW) το μεσημέρι στο Βερολίνο, σύμφωνα με στοιχεία του European Energy Exchange AG.

Αυτό ανατρέπει την τάση να καταρρίπτεται το ηλιακό ρεκόρ την άνοιξη, όταν οι συνθήκες είναι ηλιόλουστες αλλά όχι πολύ ζεστές για να επηρεάσουν την απόδοση κάθε πάνελ.

Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να αυξηθεί κατά 34% αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς προστίθεται επιπλέον χωρητικότητα, σύμφωνα με το BloombergNEF.

Η απότομη ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία, παράλληλα με την έλλειψη ανάκαμψης στη ζήτηση μετά την ενεργειακή κρίση, σημαίνει ότι τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια παραμένουν χαμηλά, καθώς οι ακριβότερες πηγές ορυκτών καυσίμων εκτοπίζονται για φθηνότερες ανανεώσιμες πηγές.

Τις ημέρες με πολύ υψηλή ηλιακή παραγωγή, οι τιμές μπορεί να πέσουν σε αρνητικά επίπεδα, καθώς το δίκτυο πρέπει να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει την αύξηση της παραγωγής.

Οι ωριαίες δημοπρασίες για τη Γερμανία για παράδοση σήμερα ήταν κάτω από 0 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Epex Spot SE για πέντε ώρες από τις 11 π.μ.

Η μέση τιμή για την επόμενη ημέρα ήταν 71,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v