Μεγάλες απώλειες για τη Wagner σε μάχες στο Μάλι

Η ομάδα έχασε περισσότερους από 25 μαχητές, σύμφωνα με την Αφρικανική Πρωτοβουλία.

Μεγάλες απώλειες για τη Wagner σε μάχες στο Μάλι

Περισσότεροι από 20 μισθοφόροι από την ομάδα Wagner και στρατιώτες από το Μάλι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ενώ πολεμούσαν αντάρτες στο βόρειο Μάλι, σύμφωνα με μια πηγή ειδήσεων φιλική προς το Κρεμλίνο. Είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών της ομάδας από τότε που αναπτύχθηκε στη χώρα της Δυτικής Αφρικής το 2021.

Οι δυνάμεις της Wagner και τα στρατεύματα του Μάλι που αναπτύχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα βορειοανατολικά σύνορα με την Αλγερία έδωσαν «σκληρές μάχες» με τους αντάρτες, ανέφερε η μισθοφορική ομάδα σε δήλωση στο κανάλι της στο Telegram, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων. Η ομάδα έχασε περισσότερους από 25 μαχητές, σύμφωνα με την Αφρικανική Πρωτοβουλία.

Η ομάδα ενεργούσε για χρόνια ως ο βασικός «πληρεξούσιος» στις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να ενισχύσει την επιρροή της στην Αφρική, όπου έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τις κυβερνήσεις στο Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα. Υποτίθεται ότι είχε τεθεί υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου μετά τον θάνατο του ιδρυτή Yevgeny Prigozhin πέρυσι, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί ημι-ανεξάρτητη σε ορισμένα μέρη της ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v