Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφάπαξ διαγραφή 874 εκατ. ευρώ από τη Heineken

Η διαγραφή αφορά στην China Resources Beer Holdings Co. και οφείλεται σε ανησυχίες για τη ζήτηση στην ηπειρωτική χώρα, η οποία είχε επηρεάσει την τιμή της μετοχής της.

Εφάπαξ διαγραφή 874 εκατ. ευρώ από τη Heineken

Η Heineken NV έγραψε εφάπαξ απομείωση 874 εκατομμυρίων ευρώ στην αποτίμηση του μεριδίου της στη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Κίνας.

Η διαγραφή αφορά στην China Resources Beer Holdings Co. και οφείλεται σε ανησυχίες για τη ζήτηση στην ηπειρωτική χώρα, η οποία είχε επηρεάσει την τιμή της μετοχής της, σύμφωνα με δήλωση της ολλανδικής εταιρείας μπύρας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο περιόρισε την πρόβλεψή της σε ότι αφορά τα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος σε ένα εύρος μεταξύ 4% και 8%. Η Heineken είχε προβλέψει προηγουμένως τα λειτουργικά κέρδη να αναπτυχθούν οργανικά κοντά σε διψήφιο ποσοστό.

Η Heineken είχε αποκτήσει μερίδιο 40% στη μητρική εταιρεία China Resources Beer που είναι εισηγμένη στο Χονγκ-Κονγκ για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Η συμφωνία έδωσε στη Heineken έναν συνεργάτη με τοπική διανομή για να πλοηγηθεί στη μεγαλύτερη αγορά μπύρας στον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v