Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολυμπιακοί αγώνες: Πρόκριση Σάκκαρη και Τσιτσιπά

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στην αντίπαλό της παραχωρώντας μόλις ένα game στο παιχνίδι, στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Πώς πήρε στα χέρια του την υπόθεση νίκη ο Τσιτσιπάς. Ποιοι άλλοι αθλητές προχωρούν στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακοί αγώνες: Πρόκριση Σάκκαρη και Τσιτσιπά

Η Μαρία Σάκκαρη άνοιξε το πρόγραμμα της Κυριακής στο «Σουζάν Λενγκλέν» αντιμετωπίζοντας την Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς με μια ημέρα καθυστέρηση, καθώς οι χθεσινοί αγώνες είχαν αναβληθεί λόγω της βροχόπτωσης στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην αντίπαλό της παραχωρώντας μόλις ένα game στο παιχνίδι, στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, πριν τελειώσει τον αγώνα με 6-0, 6-1 ύστερα από 58 λεπτά αγώνα.

Στον β΄ γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά (φάση των «32») η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζεύγους ανάμεσα στις Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και Γιουάν Γιου, που αγωνίζονται αργότερα την Κυριακή.

Στο πρώτο σετ η μετέπειτα νικήτρια έπαιζε, ουσιαστικά, μόνη: χάνοντας μόλις τρεις πόντους στο σερβίς της και «σπάζοντας» εκείνο της Κόβινιτς άλλες τρεις φορές έφτασε σε ένα εμφατικό 6-0 ύστερα από 24 λεπτά παιχνιδιού, με την Κόβινιτς να δυσκολεύεται πολύ να ακολουθήσει το ρυθμό, καθώς προερχόταν από πολύμηνη αποχή.

Στο δεύτερο σετ η Μαυροβούνια ξεκίνησε με break, στη μοναδική φορά που προηγήθηκε στον αγώνα. Η απάντηση της αντιπάλου της ήταν έξι συνεχή κερδισμένα games, αφού στο τελευταίο εξ αυτών χρειάστηκε να απαλείψει, συνολικά, 4 break points της Κόβινιτς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Σουζάνα Λενγκλέν, συνοδευόμενος από την σύζυγο του, για να παρακολουθήσει την προσπάθεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας κόντρα στην Ντάνκα Κόβινιτς.

Τι δήλωσε η πρωταθλήτρια μετά τον εναρκτήριο αγώνα

Στις δηλώσεις της μετά τον εναρκτήριο αγώνα της και την άνετη πρόκριση, η Ελληνίδα τενίστρια διατράνωσε εκ νέου την αποφασιστικότητά της να βρεθεί στο πόντιουμ των νικητών.

«Είναι λίγο διαφορετικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είχα πολύ άγχος, εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, ο καιρός μάς έκανε το χατίρι και ήταν ιδανική η πρεμιέρα. Συνεχίζουμε, θέλουμε να μείνουμε εδώ όσο περισσότερο γίνεται. Υπάρχει ένας στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου κι εκεί θέλω να επικεντρωθώ. Είναι πολύ δύσκολο το τουρνουά, αλλά θα ακούσω την καρδούλα μου και... πάμε δυνατά», σχολίασε.

«Έχω παρατηρήσει ότι όταν βλέπω παρακάτω στο ταμπλό δεν μου πάει πολύ καλά, γι’ αυτό το γύρισα κάπως. Κοιτάζω ματς με ματς. Έχω μια ιδέα ποιος είναι στην πλευρά μου, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Έχω και τα μεικτά και τα διπλά, που θέλουν ξεχωριστή συγκέντρωση. Είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ζω αυτή την εμπειρία ξανά, το εκτιμώ και το απολαμβάνω, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό που δεν μπορεί να το περιγράψει κανένας αν δεν το ζήσει», συνέχισε η Σάκκαρη.

Συνεχίζοντας, η πρωταθλήτρια δήλωσε ότι θα ήθελε... τρία μετάλλια. «Θα ήθελα μετάλλιο και στα τρία (μονό, διπλό, μεικτό), όμως είναι πάρα πολύ μακρινό. Έχουμε πάρα πολλούς αγώνες μπροστά μας. Όταν κατεβαίνεις σε αυτή τη διοργάνωση αυτός είναι ο στόχος, ειδικά αν είσαι Έλληνας. Θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για ένα μετάλλιο», είπε.

Όσο για την επιλογή της ανάμεσα σε ένα μετάλλιο κι έναν τίτλο σε τουρνουά Grand Slam; «Εννοείται πως θα πω μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για την Ελλάδα μόνο. Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας με τους τεράστιους αθλητές. Ελπίζουμε να γυρίσουμε με όσα περισσότερα μετάλλια γίνεται».

Στον επίλογο, η Σάκκαρη θυμήθηκε ότι «η μαμά μου αγωνίστηκε στο Λος Άντζελες, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του τένις και υπάρχει μεγάλη συγκίνηση που συμμετέχω κι εγώ για δεύτερη φορά. Όλοι είναι συγκινημένοι που είμαι εδώ εκπροσωπώντας τη χώρα μας και κάνοντας κάτι που αγαπώ».

Προκρίθηκε στους “32” ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-1 σετ του Ζιζού Μπεργκς και προκρίθηκε στους "32". Τρομερό τρίτο σετ από τον 25χρονο τενίστα στο οποίο κέρδισε με 6-1. Στον επόμενο γύρο θα κοντραριστεί με τον Βρετανό Νταν Έβανς (Νο.59).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) δυσκολεύτηκε στο 2ο σετ απέναντι στον Ζιζού Μπεργκς (Νο87), όπως επέστρεψε στο 3ο σετ και με το επιβλητικό 1-6 επικράτησε 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο του μονού ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στη διάρκεια του πρώτου σετ, κυρίως σε ό,τι αφορούσε το δικό του παιχνίδι, όπου δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα και ρυθμό. Δέχθηκε ένα αρκετά γρήγορο break στο πέμπτο game, το οποίο ανταπέδωσε άμεσα. Όσο περνούσε η ώρα, και οι δύο παίκτες ανέβαζαν το επίπεδο της απόδοσής τους, με το τελευταίο κομμάτι του σετ να προσφέρει υψηλό θέαμα και να αποκτά συγκλονιστική εξέλιξη.

Ο Τσιτσιπάς απώλεσε το set point που βρήκε στο σερβίς του Μπεργκς, όταν προηγούταν με 6-5. Αργότερα, στο tie-break, αναγκάστηκε να σβήσει ένα του Βέλγου, για να βγει τελικά νικητής με 8-6.

Στο δεύτερο σετ, η κατάσταση στράβωσε από την αρχή για τον Έλληνα, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ψυχολογικό του πλεονέκτημα, και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω με 3-0 στα games. Σα να μην έφτανε αυτό, αργότερα δέχθηκε κι άλλο break, χάνοντας το σετ με το εμφατικό 6-1.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ό,τι ήθελε στον αγώνα. Κατέκτησε με μεγάλη ευκολία τα πρώτα τρία game και επί της ουσίας πήρε στα χέρια του την υπόθεση νίκη. Στο τέταρτο game, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ξανά break για το 4-0. Παρόλο που δυσκολεύτηκε και βρέθηκε πίσω με 40-30, γύρισε την κατάσταση και έκανε το 5-0 στα game στο τρίτο σετ. Ο Μπεργκς κατάφερε να πάρει το έκτο game, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν σε καλύτερο μομέντουμ τελειώνοντας το παιχνίδι.

Άνετα στα ημιτελικά Μακρυγιάννης και Χρήστου

Οι δύο Έλληνες κολυμβητές πραγματοποίησαν κυριαρχικές εμφανίσεις στους προκριματικούς των 100μ. ύπτιο και πέρασαν στην επόμενη φάση του αγωνίσματος.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης τερμάτισε 4ος στην πέμπτη προκριματική κούρσα σε χρόνο 53.24. Λίγα λεπτά μετά σειρά πήρε ο πρωταθλητής Ευρώπης, Απόστολος Χρήστου, ο οποίος νίκησε την έκτη κούρσα με 52.95.

Μάλιστα, ήταν ο μόνος που κατέβηκε τα 53 δευτερόλεπτα, δείχνοντας τις προθέσεις του ενόψει της συνέχειας. Ταυτόχρονα, ο έτερος Έλληνας πήρε την 8η θέση στη συνολική κατάταξη των προκριματικών.

Στα ημιτελικά της δικώπου οι Κοντού και Φίτσιου

Οι Ζωή Φίτσιου και Δήμητρα Κοντού έκαναν ένα εξαιρετικό αγώνα στη δίκωπο ελαφριών βαρών, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση σε 7:08.51.

Κάπως έτσι, πήραν ένα από τα δύο εισιτήρια της κούρσας που οδηγεί στα ημιτελικά, αποφεύγοντας τη διαδικασία του ρεπεσάζ. Πρώτες τερμάτισαν οι Βρετανίδες Κρεγκ και Γκραντ σε 7:04.20.

Πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου για Αναστασιάδου και Μπούρμπου

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς κράτησαν σταθερό ρυθμό σε όλη την διάρκεια και δεν απειλήθηκαν, τερματίζοντας δεύτερες.

Το Ελληνικό πλήρωμα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς τερμάτισε δεύτερο στην κατηγορία της δικώπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v