Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές την 1η μέρα

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον προημιτελικό του μονού σκιφ στην κωπηλασία. Η Άννα Ντουντουνάκη όσο και η Γεωργία Δαμασιώτη έμειναν εκτός ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές την 1η μέρα

Με πολλά απ' τα «βαριά χαρτιά» της ελληνικής αποστολής, ξεκινάει το Σάββατο (27/7) η πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για τα ελληνικά χρώματα. Οι Λευτέρης Πετρούνιας, Στέφανος Ντούσκος, Άννα Κορακάκη, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την Εθνική ομάδα μπάσκετ (κόντρα στον Καναδά) και την Εθνική υδατοσφαίρισης Γυναικών μπαίνουν στη «μάχη» των Αγώνων, σε ένα πολύ «γεμάτο» πρόγραμμα.

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον προημιτελικό του μονού σκιφ των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, τερμάτισε δεύτερος στην 1η προκριματική σειρά, καλύπτοντας τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε 7 λεπτά, ένα δευτερόλεπτο και 79 εκατοστά και συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση, όπου βασικός στόχος του είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, όπως έκανε και στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Νεοζηλανδός, Τόμας Μάκιντος (6:55.92) και στην τρίτη ο Αιγύπτιος, Αμπντελχαλέκ Ελμπάνα (7:05.06) και αμφότεροι προκρίθηκαν για τα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Ντούσκος εκκίνησε καλά τον αγώνα και από την αρχή βρέθηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Μακιντος, ο οποίος επικράτησε εύκολα, με τον Ελληνα κωπηλάτη να διατηρεί με άνεση την προνομιούχο θέση και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, δεδομένου ότι οι δύο πρωταθλητές, είναι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Η Άννα Ντουντουνάκη όσο και η Γεωργία Δαμασιώτη έμειναν εκτός ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα. Η πρώτη τερμάτισε σε 58.14 στην τρίτη κούρσα, ενώ η δεύτερη σε 58.72 λίγο νωρίτερα. Κάπως έτσι η Ντουντουνάκη πήρε την 19η θέση στη συνολική κατάταξη -με 16 αθλήτριες να προκρίνονται- ενώ η Δαμασιώτη την 23η.

H Άννα Ντουντουνάκη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ μετα τον αγώνα, φανερά φορτισμένη, πως: «Είχα έρθει με άλλους στόχους εδώ πέρα. Είχα δουλέψει πάρα πολύ και εγώ και ο προπονητής μου και όλη η ομάδα. Δυστυχώς δεν βγήκε το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω γιατί. Πραγματικά πιστεύω ήταν στις δυνατότητες μου το να περάσω στον τελικό και ήθελα και κάτι παραπάνω. Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος. Πίστεψα ότι μπορώ στο τέλος να την γυρίσω. Τελικά δεν τα κατάφερα. Δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε».

Εκτός τελικού στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού έμειναν η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη. Τόσο η δις Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Άννα Κορακάκη όσο και η Χριστίνα Μόσχη δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην πρώτη οκτάδα του προκριματικού, η οποία εξασφάλιζε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Η Μόσχη κατέλαβε την 29η θέση με 569 βαθμούς, ενώ η Κορακάκη εγκατέλειψε την προσπάθειά της κατά την τέταρτη σειρά των βολών της με αποτέλεσμα να καταταγεί στην 44η και τελευταία θέση του προκριματικού.

Εβδομήντα δύο χρόνια. Δεκαοχτώ «Ολυμπιάδες». Τόσο απέχουν το σημερινό τζάμπολ μεταξύ Ελλάδας και Καναδά στο στάδιο της Λιλ, από το ιστορικό πρώτο τζάμπολ της εθνικής Ελλάδας μπάσκετ στο ολυμπιακό ντεμπούτο της το 1952 στο γήπεδο του Ελσίνκι, έχοντας στην σύνθεση της ονόματα που αναδείχθηκαν σε «θρύλους» του ελληνικού μπάσκετ.

Εκείνο το καλοκαίρι (14 Ιουλ-3 Αυγ 1952) η πρωτεύουσα της Φινλανδίας φιλοξένησε την 15η Ολυμπιάδα και η ελληνική ομάδα μπάσκετ συμμετείχε στα προκριματικά των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, διεκδικώντας ένα από τα 6 εισιτήρια για στην τελική φάση του αθλήματος.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 1η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
10:00 προκριματικά σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (Σειρά 1)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
12:00 προκριματικά 100μ πεταλούδα γυναικών - Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη

Εκτός ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη
13:30 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
13:20 προκριματικά κρίκων - Λευτέρης Πετρούνιας

ΤΕΝΝΙΣ
13:00 πρώτος γύρος απλού ανδρών και γυναικών
Στέφανος Τσιτσιπάς - Zizou BERGS (Βέλγιο): Ο αγώνας τους είναι ο τρίτος στο πρόγραμμα του μονού, με το πρώτο παιχνίδι να ξεκινάει στις 13:00

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
13:30 προκριματικά 10μ πιστόλι γυναικών - Αννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
16:35 Β’ Ομιλος 1η αγωνιστική γυναικών: ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ
22:00 Α’ Ομιλος ανδρών, 1η αγωνιστική: ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v