Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Η G7 μπορεί να συμφωνήσει ως τον Οκτώβριο σε δάνειο $50 δισ. στην Ουκρανία

Οι συνομιλίες για το δάνειο ήταν εποικοδομητικές, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στο περιθώριο συνάντησης της G20 στη Βραζιλία.

Γέλεν: Η G7 μπορεί να συμφωνήσει ως τον Οκτώβριο σε δάνειο $50 δισ. στην Ουκρανία

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι «τα πράγματα φαίνονται καλά» για να συμφωνήσουν οι χώρες της G7 μέχρι τον Οκτώβριο στους όρους ενός δανείου 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία που θα στηρίζεται από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Σε συνέντευξή της στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της G20 στη Βραζιλία, η Γέλεν είπε ότι οι συνομιλίες για το δάνειο ήταν εποικοδομητικές, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων των ΗΠΑ για διαβεβαιώσεις ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν δεσμευμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις εδώ. Και συνεργαζόμαστε στενά για να προσπαθήσουμε να το προχωρήσουμε αυτό», είπε η Γέλεν. «Νομίζω ότι τα πράγματα φαίνονται καλά όσον αφορά το να φτάσουμε σε ένα μέρος όπου μπορούμε να το κάνουμε αυτό πιθανότατα μέχρι τον Οκτώβριο» επισήμανε.

Το δάνειο των 50 δισ. δολαρίων, που συμφωνήθηκε επί της αρχής από τους ηγέτες της G7 τον Ιούνιο, θα εξυπηρετηθεί με έσοδα που θα προέλθουν από περιουσιακά στοιχεία 300 δισ. δολαρίων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας τα οποία πάγωσαν χώρες της Δύσης μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v