Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δύσκολο το τελεταίο μίλι στη μάχη του πληθωρισμού

Ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δύσκολο το τελεταίο μίλι στη μάχη του πληθωρισμού
Το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Isabel Schnabel

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με ένα δύσκολο «τελευταίο μίλι» στη μάχη κατά του πληθωρισμού, όπως δείχνει η επίμονα ισχυρή αύξηση των τιμών στον τομέα των υπηρεσιών, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, Ίζαμπελ Σνάμπελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. 

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει σταδιακά στον στόχο του 2% κατά τη διάρκεια του έτους» υπογράμμισε η Σνάμπελ στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ωστόσο, ο επίμονος πληθωρισμός στις υπηρεσίες δείχνει ότι το "τελευταίο μίλι" της μάχης κατά του πληθωρισμού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Σνάμπελ ανέφερε ότι «κάποια στοιχεία δεν ευθυγραμμίζονταν πλήρως με τις προσδοκίες της ΕΚΤ» όταν αποφασίστηκε η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο. 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η μείωση αυτή δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει αυτομάτως σε διαδοχικές μειώσεις επιτοκίων. 

«Ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία» σημείωσε. «Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια συνολικά, και αυτό παραμένει αβέβαιο στην παρούσα φάση» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v