H Αpollo Funds εξαγοράζει τις IGT και Everi έναντι $6,3 δισ.

Η μετοχή της IGT πραγματοποιεί άλμα 20%, ενώ η μετοχή της Everi ενισχύεται 40%. Η Apollo Funds θα αποσύρει τις δύο εταιρείες από το χρηματιστήριο και θα τις συγχωνεύσει. Στο Λας Βέγκας η έδρα της νέας οντότητας.

H Αpollo Funds εξαγοράζει τις IGT και Everi έναντι $6,3 δισ.

H εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Apollo Funds θα εξαγοράσει και θα αποσύρει από το χρηματιστήριο τις ψηφιακές δραστηριότητες της International Game Technology και της Everi Holdings.

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι το ντιλ ανέρχεται σε 6,3 δισ. δολάρια. 

Η μετοχή της IGT πραγματοποιεί άλμα 20%, ενώ η μετοχή της Everi ενισχύεται 40%.

Η IGT είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα διαχωρίσει τη μονάδα οργάνωσης λοταριών από τη μονάδα στοιχηματισμού, η οποία θα συγχωνευόταν με την Everi για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης οντότητας με αποτίμηση 6,2 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Apollo Funds, η οποία ανήκει στην Apollo Global Management, θα καταβάλλει 4,05 δισ. δολάρια σε ρευστό στην IGT.

Σύμφωνα με την Apollo Funds η αξία των δύο εταιρειών θα αξιοποιηθεί καλύτερα εκτός χρηματιστηρίου. 

Οι μέτοχοι της Everi θα λάβουν 1,2 δισ. δολάρια. 

Η IGT αναμένει να χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των εσόδων για την αποπληρωμή χρέους και τη διανομή μερίσματος στους μετόχους. 

Τον ντιλ, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές και τους μετόχους της Everi, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2025. 

Η νέα οντότητα θα έχει έδρα το Λας Βέγκας. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v