Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν ξανά ενεργειακές εγκαταστάσεις

Καταρρίφθηκαν 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Μόσχας κυρίως σε Χερσώνα, Σούμι, Ζιτόμιρ και Τσερνίχιβ, ανακοίνωσε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα. Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στα περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε ωστόσο η Ukrenergo.

Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν ξανά ενεργειακές εγκαταστάσεις

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιθέσεις εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας με drones, προκαλώντας προβλήματα στην παροχή, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής σήμερα.

Η Ukrenergo διαβεβαίωσε πάντως ότι η ηλεκτροδότηση ήδη αποκαταστάθηκε στα περισσότερα νοικοκυριά και στις περισσότερες επιχειρήσεις στις βόρειες περιφέρειες Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν τα 20 από τα 22 ρωσικά drones που εξαπολύθηκαν τη νύχτα, διαβεβαίωσε ο αρχηγός του ουκρανικού γενικού επιτελείου αεροπορίας. Τα περισσότερα καταρρίφθηκαν στις περιφέρειες Χερσώνα, Σούμι, Ζιτόμιρ και Τσερνίχιβ, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη στην Τσερνίχιβ, υποδομή και κοιτώνας υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Νίζιν. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ρωσικές επιδρομές εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού τομέα εντάθηκαν από την άνοιξη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επανειλημμένα μπλακάουτ —γενικευμένες διακοπές— και το Κίεβο να αναγκαστεί να αρχίσει εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v