Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους

Είναι πολύ δύσκολο να συντονιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η φορολογική πολιτική, υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Γέλεν: Οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν τάσσεται υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για μια παγκόσμια συμφωνία που θα επιβάλλει ειδικό φόρο στους δισεκατομμυριούχους. 

«Δεν βλέπουμε την ανάγκη ούτε πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά ευκταίο να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε μια παγκόσμια συμφωνία σε αυτό. Πιστεύουμε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα φορολογικά τους συστήματα είναι δίκαια και προοδευτικά» τόνισε στο περιθώριο συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 

«Είναι πολύ δύσκολο να συντονιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η φορολογική πολιτική» υπογράμμισε. 

Όπως μεταδίδει το AFP, η Γέλεν ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει σθεναρά την προοδευτική φορολογία και την επιβολή μέτρων που διασφαλίζουν ότι οι πολύ πλούσιοι πολίτες πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. 

Σημειώνεται ότι η Βραζιλία, η οποία έχει αναλάβει φέτος την εκ περιτροπής προεδρία της G20, ασκεί πιέσεις για την εφαρμογή ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους. Το σχέδιο της έχουν στηρίξει μέχρι τώρα η Γαλλία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Κολομβία και η Αφρικανική Ένωση. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v