Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγινε καπνός 1 τρισ. δολάρια από τον Nasdaq

Απογοητευμένοι οι επενδυτές από τις υποσχέσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ερωτήματα σχετικά με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αποδώσουν οι σημαντικές επενδύσεις σε αυτή την τεχνολογία.

Εγινε καπνός 1 τρισ. δολάρια από τον Nasdaq

Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις υποσχέσεις της τεχνητής νοημοσύνης την Τετάρτη, προκαλώντας μια πτώση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στον δείκτη Nasdaq, καθώς δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αποδώσουν οι σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Nasdaq σημείωσε πτώση άνω του 3%, στη χειρότερη μέρα από τον Οκτώβριο του 2022. Ο κατάλογος των εταιρειών που σημείωσαν πτώση ήταν ένα who's-who των αγαπημένων της τεχνολογίας AI, με επικεφαλής τις εταιρείες τσιπ όπως η Nvidia, η Broadcom και η Arm Holdings.

Το sell-off προκλήθηκε από μια μέτρια έκθεση κερδών από την Alphabet αργά την Τρίτη, η οποία περιείχε μια διογκωμένη κεφαλαιακή δαπάνη. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε περισσότερο από 5%, στη χειρότερη επίδοσή της από τον Ιανουάριο. Η Tesla σημείωσε πτώση άνω του 12% αφού ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ προσέφερε ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας του για τα αυτοκινούμενα οχήματα.

«Η γενικότερη ανησυχία είναι, πού είναι η απόδοση της επένδυσης σε όλες τις δαπάνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη;», δήλωσε ο Alec Young, επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής της Mapsignals. «Ξοδεύεται ένα αρκετά τρελό ποσό χρημάτων. Ίσως αποδώσει σε μερικά χρόνια. Αλλά νομίζω ότι οι επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι η απόσβεση θα χρειαστεί χρόνο για να υλοποιηθεί και τα κέρδη των επιχειρήσεων πλήττονται βραχυπρόθεσμα από το πόσα ξοδεύουν γι' αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v