Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευσε η Tesla, ρίχνουν την τιμή στόχο οι αναλυτές

Η μετοχή έκλεισε με πτώση 12% την Τετάρτη, μετά την απογοήτευση από τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Τα αδύναμα νούμερα, οι λιγοστές λεπτομέρειες για το ρομποταξί ωθούν τους αναλυτές σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου.

Απογοήτευσε η Tesla, ρίχνουν την τιμή στόχο οι αναλυτές

Πριν από τα αποτελέσματα της Tesla, οι επενδυτές αναζητούσαν σημάδια σταθερότητας στην επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας και κάποια ένδειξη ότι επίκειται ένα εκθαμβωτικό αυτοοδηγούμενο όχημα. Δεν πήραν τίποτα από τα δύο.

Οπως σχολιάζει το Bloomberg, το αποτέλεσμα ήταν μια ηχηρή απογοήτευση: Η μετοχή σημείωσε πτώση 12% την Τετάρτη, αρκετοί αναλυτές μείωσαν τους στόχους τιμών τους και τουλάχιστον τρεις υποβάθμισαν τις αξιολογήσεις τους για τη μετοχή.

Αντί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, η Tesla ανακοίνωσε άλλο ένα τρίμηνο με απογοητευτικά κέρδη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ επανέλαβε κάποιες από τις προηγούμενες υποσχέσεις του σχετικά με το πώς η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι ηγέτης στα αυτόνομα αυτοκίνητα. Επιβεβαίωσε όμως και μια προηγούμενη αναφορά ότι η εταιρεία καθυστερεί την παρουσίαση του λεγόμενου ρομποταξί για τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της Tesla υποχώρησαν κατά 45% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο αντιμετώπισε χαμηλότερες πωλήσεις, εκτίναξη του κόστους από τις απολύσεις εργαζομένων και ολοένα και μεγαλύτερες επενδύσεις στην υποδομή τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v