Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουχ (SSM): Στο μικροσκόπιο τα γεωπολιτικά ρίσκα για τράπεζες

Εργαζόμαστε εντατικά για να εξελίξουμε ένα πλαίσιο που εμείς ως επόπτες θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίζουμε τα γεωπολιτικά ρίσκα, τόνισε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Μπουχ (SSM): Στο μικροσκόπιο τα γεωπολιτικά ρίσκα για τράπεζες
Η επικεφαλής του SSM, Claudia Buc

Η πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Κλαούντια Μπουχ, δήλωσε την Τρίτη ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο πλαίσιο για το πώς τα γεωπολιτικά ρίσκα επηρεάζουν τα κεφάλαια και τη ρευστότητα των τραπεζών

«Εργαζόμαστε εντατικά για να εξελίξουμε ένα πλαίσιο που εμείς ως επόπτες θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίζουμε τα γεωπολιτικά ρίσκα» ανέφερε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Peterson Institute of International Economics. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μπουχ είπε ότι δεν θα κάνει σχόλια για μεμονωμένες τράπεζες αλλά τόνισε ότι η Ρωσία αποτελεί καλό παράδειγμα για το πώς έχουν αλλάξει τα ρίσκα για τις τράπεζες. 

Οι κυρώσεις έχουν δυνητικές επιπτώσεις στη φήμη μιας τράπεζας αφήνοντας την εκτεθειμένη σε σε πρόστιμα που θα μπορούσαν να πλήξουν το κεφάλαιο και τη ρευστότητα, σημείωσε η Μπουχ. 

Όπως ανέφερε, η ΕΚΤ ζήτησε από νωρίς τις τράπεζες να αποχωρήσουν από τη Ρωσία και να μειώσουν την έκθεσή τους στη χώρα, το οποίο συνέβη σε πολλές περιπτώσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v