Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδιωτικοποιούνται οι κρατικές αερογραμμές της Πορτογαλίας

«Είμαστε σε φάση αξιολογήσεων, διαβουλεύσεων, καθορισμού μοντέλων και σε εύθετο χρόνο θα ανακοινώσουμε τους όρους» για την TAP Air Portugal, δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός. Επαθλο οι συνδέσεις με Βραζιλία, βαριά ονόματα ανάμεσα στους μνηστήρες.

Ιδιωτικοποιούνται οι κρατικές αερογραμμές της Πορτογαλίας

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει την κρατική αεροπορική εταιρεία TAP, προσθέτοντας ότι οι όροι της πώλησης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

«Είμαστε σε φάση διακριτικής ευχέρειας, αξιολογήσεων, διαβουλεύσεων, καθορισμού μοντέλων και σε εύθετο χρόνο θα φέρουμε στο φως το πλάνο μας» για την TAP, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μιγκέλ Πίντο Λουζ στο κοινοβούλιο της Λισαβόνας. «Ανησυχούμε, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι η αγορά σήμερα έχει τις απαραίτητες και επαρκείς προϋποθέσεις από άποψη ρευστότητας και δυναμικής για να προχωρήσουμε».

Η Air France-KLM, η Lufthansa και η IAG, μητρική της British Airways και της Iberia, δήλωσαν ότι ενδέχεται να δείξουν ενδιαφέρον για την TAP Air Portugal. Το μεγαλύτερο «θέλγητρο» της αεροπορικής εταιρείας με έδρα τη Λισαβόνα αφορά τις συνδέσεις της με τη Βραζιλία, της οποίας είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός πάροχος. Διατηρεί επίσης ισχυρή παρουσία στην Αφρική και εκτελεί αρκετές πτήσεις προς τη Βόρεια Αμερική.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προαναγγείλει από τον Σεπτέμβριο ότι στόχευε να πουλήσει πάνω από το 51% της TAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v