Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θραύσματα από drone ψάχνει η Ρουμανία μετά τις εκρήξεις στα σύνορα με την Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για έρευνες στην περιοχή Πλαούρου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά αντικείμενα που κατέπεσαν στο εθνικό έδαφος, ως αποτέλεσμα ρωσικού βομβαρδισμού στη γειτονική χώρα, ανακοίνωσε το Βουκουρέστι.

Θραύσματα από drone ψάχνει η Ρουμανία μετά τις εκρήξεις στα σύνορα με την Ουκρανία

Οι ρουμανικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα έρευνες για να εντοπίσουν πιθανά θραύσματα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε νοτιοανατολική περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία, ύστερα από νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς με στόχο τη γειτονική χώρα.

«Το υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για έρευνες στην περιοχή Πλαούρου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά αντικείμενα που κατέπεσαν στο εθνικό έδαφος», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Αντιμέτωπο με αυτή τη «νέα σειρά επιθέσεων με drones που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις», το Βουκουρέστι «ενίσχυσε τα μέτρα ελέγχου και παρακολούθησης του εθνικού εναέριου χώρου».

Δύο αεροσκάφη F-16 των ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων απογειώθηκαν μέσα στη νύχτα πριν επιστρέψουν στη βάση τους τα ξημερώματα, διευκρίνισε το υπουργείο, μια διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν.

Οι κάτοικοι 17 κοινοτήτων της επαρχίας Τουλσέα έλαβαν προειδοποιήσεις στα τηλέφωνά τους, όπως δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, που έλαβαν κλήσεις από κατοίκους που παραπονούνταν για τον ήχο εκρήξεων και ζητούσαν πληροφορίες.

Στο χωριό Πλαούρου, που βρίσκεται απέναντι από το ουκρανικό λιμάνι Ιζμαήλ στην άλλη πλευρά του Δούναβη, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι υπήρξε αντίκτυπος στο ρουμανικό έδαφος.

Η Ρουμανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που μοιράζεται σύνορα 650 χλμ με την Ουκρανία, έχει κατ’ επανάληψη εντοπίσει στο έδαφός της θραύσματα από drone μετά την έναρξη του πολέμου, ενώ η Ρωσία πραγματοποιεί εντατικούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικές, λιμενικές υποδομές στον Δούναβη.

Το ΝΑΤΟ, που προσπαθεί να αποφύγει την εξάπλωση της σύγκρουσης στο έδαφός του, είχε δηλώσει σε εκείνα τα περιστατικά ότι δεν είχε «καμία πληροφορία που να υποδηλώνει εσκεμμένη επίθεση της Ρωσίας σε συμμαχικό έδαφος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v