Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sell off για τις μετοχές πολυτελείας με οδηγό τη Louis Vuitton

Οι καταναλωτές συγκρατούν τις δαπάνες για ακριβά είδη, όπως σαμπάνια και τσάντες. Κατηφορίζουν και οι μετοχές των Hermès, Gucci, Cartier και Prada. Οι επενδυτές ανησυχούν για τη ζήτηση από τους Κινέζους.

Sell off για τις μετοχές πολυτελείας με οδηγό τη Louis Vuitton

Η LVMH ηγείται του sell off των παγκόσμιων μετοχών πολυτελείας σήμερα Τετάρτη, αφού ανακοίνωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές συγκρατούν τις δαπάνες για σαμπάνια και τσάντες.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι μετοχές του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο χάνουν περισσότερο από 5% στα 650 ευρώ ανά μετοχή, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή του αξία να διαμορφωθεί στα 323 δισ. ευρώ και να σημειώσει πτώση φέτος 9%.

Άλλες μετοχές πολυτελών προϊόντων υποχωρούν επίσης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη ζήτηση από τους Κινέζους καταναλωτές και τις προοπτικές ενός κλάδου που επιβραδύνεται μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης ρεκόρ.

Η Hermès και η Brunello Cucinelli χάνουν αμφότερες 2,2%, ενώ η ιδιοκτήτρια της Gucci, η Kering, έχει απώλειες 3,7%. Η Richemont, ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου Cartier, σημειώνει πτώση 2,3% και η Prada 5,5%.

Τα έσοδα της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελών ειδών στον κόσμο και ιδιοκτήτριας των Louis Vuitton, Dior και Tiffany, αυξήθηκαν κατά 1% σε οργανική βάση σε 20,98 δισ. ευρώ τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο -η άνοδος ήταν πιο μικρή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v