Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 45% για τα κέρδη της Tesla το δεύτερο τρίμηνο

Ο Έλον Μασκ χρησιμοποίησε την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της εταιρείας για να αναβάλει επίσημα την προγραμματισμένη παρουσίαση των πρώτων «ρομποταξί» της Tesla - ενός στόλου αυτοκινούμενων ταξί.

Βουτιά 45% για τα κέρδη της Tesla το δεύτερο τρίμηνο

Τα κέρδη της Tesla υποχώρησαν κατά 45% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο αντιμετώπισε χαμηλότερες πωλήσεις, εκτίναξη του κόστους από τις απολύσεις εργαζομένων και ολοένα και μεγαλύτερες επενδύσεις στην υποδομή τεχνητής νοημοσύνης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla, χρησιμοποίησε επίσης την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της εταιρείας την Τρίτη για να αναβάλει επίσημα την προγραμματισμένη παρουσίαση των πρώτων «ρομποταξί» της Tesla - ενός στόλου αυτοκινούμενων ταξί.

Παρά τη δίμηνη καθυστέρηση από τον Αύγουστο στον Οκτώβριο, ο Μασκ υποστήριξε ότι το σχέδιο για τη μετατροπή όλων των οχημάτων της Tesla σε έναν «γιγαντιαίο αυτόνομο στόλο» θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμηση της εταιρείας έως και τα 5 τρισ. δολάρια - περίπου έξι φορές την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v