Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό 5 μηνών για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη λόγω Γερμανίας

Πτώση στο 50,1 για τον σύνθετο PMI, κάτω από τις προβλέψεις λόγω της απροσδόκητης συρρίκνωσης της γερμανικής οικονομίας. Κάτω από το όριο της ανάπτυξης για πρώτη φορά από τον Μάρτιο!

Χαμηλό 5 μηνών για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη λόγω Γερμανίας

Ο σύνθετος δείκτης παραγωγής του δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Ευρωζώνης, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τόσο την επιχειρηματική δραστηριότητα των υπηρεσιών όσο και τη μεταποιητική, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 50,1 τον Ιούλιο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών, όπως ανακοίνωσαν η S&P Global και η Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB) στην προκαταρκτική έκθεσή τους.

Ο δείκτης βρέθηκε κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, υποδηλώνοντας σχεδόν στασιμότητα της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα. Ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI Υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 51,9, φθάνοντας σε χαμηλό 4 μηνών.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης PMI μεταποίησης και ο δείκτης παραγωγής μεταποίησης, εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθούν, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα 7 μηνών, στο 45,6 και 45,3 αντίστοιχα.

Αυτή η υστέρηση μπορεί να αποδοθεί στη Γερμανία, η οποία συρρικνώθηκε απροσδόκητα, πέφτοντας κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Η Γαλλία απέτυχε επίσης να αναπτυχθεί, αν και η μέτρηση 49,5 ξεπέρασε όλες τις εκτιμήσεις εκτός από μία σε έρευνα 11 οικονομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v