Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 14% για τα έσοδα της Alphabet το δεύτερο τρίμηνο

Διψήφια αύξηση στη διαφήμιση, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI, δεν είχαν ακόμη κάνει καμιά ζημιά στην κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης.

Αλμα 14% για τα έσοδα της Alphabet το δεύτερο τρίμηνο

Τα έσοδα της Alphabet σημείωσαν άλμα 14% το δεύτερο τρίμηνο, με διψήφια αύξηση στη διαφήμιση, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI, δεν είχαν ακόμη κάνει καμιά ζημιά στην κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ακόμη ισχυρότερη ανάπτυξη στον τομέα του cloud computing κατέδειξε την έντονη ζήτηση για υπηρεσίες πληροφορικής και δεδομένων, καθώς οι εταιρείες Big Tech και οι νεοφυείς επιχειρήσεις αγωνίζονται να δημιουργήσουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις τους.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 84,7 δισ. δολάρια από 74,6 δισ. δολάρια τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία της Google, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 84,2 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη ήταν 23,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας και πάλι οριακά τις προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v