Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ζημιές για την Deutsche Bank

Οι καθαρές ζημίες που αναλογούν στους μετόχους είναι 143 εκατ. ευρώ, έναντι εκτίμησης για 145 εκατ. Η γερμανική τράπεζα ανέμενε το χτύπημα.

Πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ζημιές για την Deutsche Bank

Η Deutsche Bank διέκοψε ένα σερί 15 τριμήνων με κέρδη, ανακοινώνοντας ζημίες μικρότερες του αναμενόμενου, καθώς προχώρησε σε πρόβλεψη για μια συνεχιζόμενη αγωγή σχετικά με το τμήμα Postbank.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι καθαρές ζημίες που αναλογούν στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ, έναντι δημοσκόπησης της LSEG μεταξύ αναλυτών που προέβλεπε ζημίες 145 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι θα δεχόταν πλήγμα στο τρίμηνο λόγω της πρόβλεψης για την Postbank, την οποία επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι θα ανέλθει σε 1,3 δισ. ευρώ. Η μακροχρόνια αγωγή των επενδυτών ισχυρίζεται ότι η Deutsche Bank δεν πλήρωσε επαρκώς για την εξαγορά του γίγαντα λιανικής τραπεζικής το 2010.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 7,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εξοικονόμηση αποδοτικότητας έφτασε τα 1,5 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα στο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, έναν πρόσφατο τομέα ισχύος, αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 2,6 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v