Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαπίρο, Κέλι και Κούπερ οι επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Χάρις

Οι τρεις Δημοκρατικοί που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου έχουν κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων δωρητών της Wall Street και του Χόλιγουντ.

Σαπίρο, Κέλι και Κούπερ οι επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Χάρις

Ο Τζος Σαπίρο από την Πενσιλβάνια, ο γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι και ο Ρόι Κούπερ από τη Βόρεια Καρολίνα είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με μεγαλοδωρητές των Δημοκρατικών που βρίσκονται κοντά στην αντιπρόεδρο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τρεις άνδρες είχαν κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων δωρητών της Wall Street και του Χόλιγουντ και τώρα εξετάζονται από τον πρώην γενικό εισαγγελέα του Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ, δήλωσαν οι πηγές.

Οι υποστηρικτές της Wall Street προτιμούν τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Σαπίρο ή τον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας Κούπερ, ενώ οι δωρητές των Δημοκρατικών του Χόλιγουντ πιέζουν για τον Κέλι, δήλωσαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν τη διαδικασία.

Άλλα ονόματα που βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα είναι ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ και ο κυβερνήτης του Ιλινόις Τζέι Μπι Πρίτζκερ.

Η διαδικασία εξέτασης των αντιπροέδρων έρχεται μετά από ένα θυελλώδες διήμερο κατά το οποίο ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρική κούρσα, χρίζοντας τη Χάρις για τη διαδοχή του, μετά από μια καταστροφική εμφάνιση στο ντιμπέιτ τον περασμένο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v